SCROLL

SZEF KUCHNI POLECA

Patelnia Esperanto

Na dobry początek przystawka: (100/100/100g)
Smalczyk z ogórkiem i cebulą podany z chlebem własnego wypieku
W skład patelni wchodzi: (1350/100g)
Kurczak Izaaka  z zielonymi oliwkami– 4 porcje
Stek z karkówki na balsamicznej cebuli – 4 porcje
Ukraińskie gałuszki – 4 porcje
Ziemniaki opiekane z tymiankiem
Dodatki: (600g)
kapusta kiszona, surówka szwedzka

Cena 129,00

Przy zakupie „Patelni Esperanto”, istnieje możliwość zamówienia alkoholu w promocyjnej cenie
wódka Żubrówka 0,5 l + sok 1l – 60 zł
wódka Finlandia 0,5l + sok 1l – 70 zł

Patelnia Esperanto

NASZE SPECJALNOŚCI

Buza

Buza

Biały, musujący napój z rodzynkami, o nieco kwaśnym smaku, wyrabiany z kaszy jaglanej, popularny w przedwojennym Białymstoku. Najczęściej podawany z chałwą (buza „u Makiedońców”).

Białys

Białys

Pieczona drożdżowa bułeczka, podobna do bajgla z dodatkiem np. pokruszonego chleba, czosnku lub maku. „Bialystoker Kuchen”, bo tak go inaczej nazwano, jest jednym z przedwojennych białostockich specjalności kulinarnych.

Dania podlaskie

Dania podlaskie

Babka ziemniaczana, kartacze, pierogi i inne specjały kuchni regionalnej.

REZERWACJA




KONTAKT

„Esperanto Cafe”

ul. Rynek Kościuszki 10
15 – 426 Białystok


Telefon: 085 742 60 31
E-mail: kawiarnia@esperanto-cafe.pl
Małgorzata Osipiuk – 515 069 166
Kamila Bobryk – 515 069 170

Godziny otwarcia:
poniedziałek: 1000 – 2200
wtorek: 1000 – 2200
środa: 100000 – 2200
czwartek: 1000 – 2200
piątek: 1000 -2400
sobota: 1100– 2400
niedziela: 1100 – 2200