SCROLL

SZEF KUCHNI POLECA

„Półmisek Podlaskich Specjałów”

W skład półmiska wchodzi ( 1500/100/150/100 g )
babka ziemniaczana 6szt., kartacze 4szt., pierogi z mięsem 8szt.

Dodatki:

ogórek kiszony, kiszona kapusta, kwaśna śmietana

Cena 75,00

Przy zakupie „Półmiska Podlaskich Specjałów” istnieje możliwość zamówienia alkoholu w promocyjnej cenie
wódka Żubrówka 0,5 l + sok 1l – 70 zł
wódka Finlandia 0,5l + sok 1l – 80 zł

Patelnia Esperanto

NASZE SPECJALNOŚCI

Buza

Buza

Biały, musujący napój z rodzynkami, o nieco kwaśnym smaku, wyrabiany z kaszy jaglanej, popularny w przedwojennym Białymstoku. Najczęściej podawany z chałwą (buza „u Makiedońców”).

Białys

Białys

Pieczona drożdżowa bułeczka, podobna do bajgla z dodatkiem np. pokruszonego chleba, czosnku lub maku. „Bialystoker Kuchen”, bo tak go inaczej nazwano, jest jednym z przedwojennych białostockich specjalności kulinarnych.

Dania podlaskie

Dania podlaskie

Babka ziemniaczana, kartacze, pierogi i inne specjały kuchni regionalnej.

 

KONTAKT

„Esperanto Cafe”

ul. Rynek Kościuszki 10
15 – 426 Białystok


Telefon: 085 742 60 31
E-mail: kawiarnia@esperanto-cafe.pl
Małgorzata Osipiuk – 515 069 166
Kamila Bobryk – 515 069 170

Godziny otwarcia:
poniedziałek: 1000 – 2200
wtorek: 1000 – 2200
środa: 100000 – 2200
czwartek: 1000 – 2200
piątek: 1000 -2400
sobota: 1100– 2400
niedziela: 1100 – 2200