SCROLL

SZEF KUCHNI POLECA

„Półmisek Podlaskich Specjałów”

W skład półmiska wchodzi ( 1500/100/150/100 g )
Babka ziemniaczana-6szt, kartacze-4szt., pierogi 7szt.

Dodatki:
ogórek kiszony, kapusta biała, kwaśna śmietana

Cena 85,00

Przy zakupie „Półmiska Podlaskich Specjałów” istnieje możliwość zamówienia alkoholu w promocyjnej cenie
wódka Żubrówka 0,5 l -59 zł

,,Deska rozmaitości,,

W skład deski wchodzi ( 1600/200/150 g )
żebra 400g/skrzydełka 300g/karkówka 250g/filet z kurczaka 150g/ziemniaki opiekane

Dodatki:
ogórek kiszony/ sos czosnkowy/ chrzan/musztarda

Cena 99,00

Przy zakupie „Deski Rozmaitośći” istnieje możliwość zamówienia alkoholu w promocyjnej cenie
wódka Żubrówka 0,5 l -59 zł

Patelnia Esperanto

NASZE SPECJALNOŚCI

Buza

Buza

Biały, musujący napój z rodzynkami, o nieco kwaśnym smaku, wyrabiany z kaszy jaglanej, popularny w przedwojennym Białymstoku. Najczęściej podawany z chałwą (buza „u Makiedońców”).

Białys

Białys

Pieczona drożdżowa bułeczka, podobna do bajgla z dodatkiem np. pokruszonego chleba, czosnku lub maku. „Bialystoker Kuchen”, bo tak go inaczej nazwano, jest jednym z przedwojennych białostockich specjalności kulinarnych.

Dania podlaskie

Dania podlaskie

Babka ziemniaczana, kartacze, pierogi i inne specjały kuchni regionalnej.

WKŁADKA SEZONOWA LIPIEC

 

KONTAKT

„Esperanto Cafe”

ul. Rynek Kościuszki 10
15 – 426 Białystok


Telefon: 085 742 60 31
E-mail: kawiarnia@esperanto-cafe.pl

Kamila Bobryk – 515 069 170
Małgorzata Osipiuk – 515 069 166

Godziny otwarcia:
poniedziałek: 1100 – 2200
wtorek: 1100 – 2200
środa: 1100 – 2200
czwartek: 1100 – 2200
piątek: 1100 -0000
sobota: 1100– 0000
niedziela: 1100 – 2200